РЕСТОРАН ВИНОГРАДИ ГРОЦКА

О НАМА

Ресторан ,,Виногради“ један је од симбола Гроцке и Србије. После реконструкције, отворен је за све госте. Очекујемо Вас!

РЕСТОРАН ВИНОГРАДИ

Ресторан „Виногради“ у Гроцкој је у старој Југославији био стециште елите и страних делегација, и надалеко ван насеља познат по одличној националној кухињи, незаборавној панорами и виноградима којима је био окружен. 

Кроз „Винограде” је продефиловало на хиљаде државника, дипломата, политичара, амбасадора, уметника, привредника, страних званичника и званица. Бројни су и разноврсни били посетиоци, па се и многе приче и анегдоте везују за овај ресторан у царству грочанских винограда, недалеко од престонице.

Није тајна да су многи посетиоци бирали да баш овде на Агином брду, у романтичном окружењу националног ресторана „Виногради” кажу и своје судбоносно „Да“, међу њима и представници дипломатског кора.

Поглед са терасе ресторана, преко липа, сунчаних падина и чокота винограда, и надаље је један од најлепших у овом делу земље.  Са видиковца ресторана поглед обухвата Дунав, лепу Грочанску аду, контуре Авале, Смедерева, Панчева, обрисе Вршачког брега и Карпата.

Остале су забележене речи астронаута Нила Амстронга да је „одавде поглед лепши него са Месеца“.

Садашњи објекат, као и раније, настоји да буде у духу српске архитектуре и у складу са пејзажом. Испоштована је конфигурација терена и лепота панораме, обновљена је чувена тераса с погледом, а задржана је у потпуности и намена. Мирисне липе за које грочане везују многе лепе успомене још увек су ту у склопу терасе. 

Поред велике терасе, објекат нуди ресторанску салу са тремом, затим ресторанску салу на спрату са ентеријером у духу конака, вински подрум са дегустационом салом и пространи паркинг. 

Данас се крај ресторана на сунчаним падинама које се спуштају ка реци поново зелене виногради. У националну кухињу којом се и даље дичи, лепоту новог објекта, као и у лепоту видиковца, природе и незаборавних панорама које га окружују, може се уверити сваки посетилац и путник намерник.

текст: З.Атић

МОГУЋНОСТ ПЛАЋАЊА КАРТИЦАМА

БЕЖИЧНИ ИНТЕРНЕТ БЕСПЛАТАН